Digitaalinen jäsenhankinta ammattiliitossa

Kampanjan tavoite

IF Metall on Ruotsissa toimiva ammattiliitto. IF Metallilla on yli 300 000 jäsentä, jotka työskentelevät yhdessä saadakseen kaikille oikeuden hyvään ja turvalliseen työhön teollisuuden alalla.

Kampanjan tavoitteena oli hankkia uusia jäseniä IF Metallille. Jäsenhankintakampanjan tavoitteena oli tehdä neljä pienempää kampanjaa vuoden aikana, joiden avulla haluttiin tavoittaa kohderyhmiä ja sitouttaa heitä. Minikampanjoiden tarkoitus oli myös tukea koko ajan taustalla jatkuvaa jäsenhankintaa ja siihen liittyvää mainontaa. 

Kampanjassa tuotettiin sosiaalisen mediaan (Meta ja YouTube) lyhyitä, liikkuvia videoita tai kuvakaruselleja. Näiden videoiden tarkoituksena oli olla sitouttavia mutta erottautuvia. Lyhyiden videoiden lisäksi kampanjaan tuotettiin hieman pidempiä videoita, joissa kuultiin jäsenten kokemuksia ammattiliitosta ja joissa jäsenet saivat tuoda esiin ammattiliittonsa arvoja. Kuvat ja videot veivät katsojan IF Metallin omille sivuille.

Tulokset

Digitaalisten kampanjoiden avulla järjestön uuden jäsenen hankintaan liittyvät kulut ovat pienentyneet 250% kolmen vuoden aikana. 

Kampanjaan tehty ”Jäsenet”-video on tähän mennessä kampanjan parhaiten menestynyt video. Se on tavoittanut 37 961 katsojaa ja 34 723 katselukertaa, mikä tarkoittaa, että noin 91 prosenttia mainoksen nähneistä katsoi koko mainosvideon loppuun.

Kuvaaja minikampanjoista

Other projects