RFSU:n kampanja Snapchatissa

Kampanjan tavoite

Kampanjan tavoitteena oli saada nuoret äänestäjät näkemään, että aborttioikeudet ovat vaakalaudalla Ruotsin vaaleissa sekä kannustaa puolueita sitoutumaan perustuslain muutokseen seksuaalioikeuksien osalta.

Syntyi Snapchat -filtteri kampanja, jonka avulla nuoret tavoitettiin siellä, missä he viettävät suurimman osan ajastaan eli sosiaalisessa mediassa. Halusimme tehdä mahdollisimman helpoksi ottaa kantaa ja näyttää ystäville, että lisääntymisterveydellä on väliä vaaleissa

Tulokset

Kampanja tavoitti lähes 60% koko 1,4 miljoonan ihmisen kohderyhmästä, keräsi ennennäkemättömät sitoutumisluvut ja 180 000 jakoa. Kampanja oli RFSUn kustannustehokkain vaalikampanja tähän mennessä.

Kuusi kahdeksasta kansallisesta puolueesta vahvisti tai ilmoitti tukensa perustuslain muutokselle, joka tukee vapautta valita.

Pieni Liberaalipuolue palautti asemansa nuorten äänestäjien keskuudessa. Se varmisti, että keskustaoikeistolaisen hallituksen ohjelmaan sisältyi perustuslain muutos, jolla taataan naisten oikeus päättää kehostaan koalition konservatiivisesta vastustuksesta huolimatta.

Snapchat filttereitä kampanjasta

Other projects